Новини

Какви са спецификите, когато покупката е с кредит? Какво да направим първо?

На първо място, преди да започнем огледи и търсене на имот на пазара, можем да се свържем с доверена Агенция за недвижими имоти. Там ще ни посъветват да минем първо предварително одобрение за кредит, ще ни препоръчат и помогнат при избор на банкова услуга.

Когато преминем през предварително одобрение за кредит, ще знаем какъв е нашият бюджет! Без този параметър, няма как да пристъпим напред. При вече определен бюджет, след консултация с нашия брокер, ще достигнем и сумата, която ни остава за имот – след заплащане на разходите по сделката, евентуалните довършителни работи и прочие.

Това вече е сумата, с която разполагаме, за търсене на имот.

След като намерим подходящото жилище, редно е да преминем през експертна оценка на конкретния имот, с която да стане ясно на 100% дали избраното финансиране ще ни е достатъчно. Това можем да направим между депозитното споразумение и предварителен договор или според друга договорка с Продавача, но при всяко положение, преди да сме заплатили сериозна сума пари за задатък – тук отново ще се доверим на преценката на нашия брокер или агент – как да подходим в конкретната ситуация.